--.-° --% 0мм

У Дніпропетровську проходять змагання на звання кращої бригади швидкої медичної допомоги

15:30, 4 окт 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Дніпропетровську проходять змагання на звання кращої бригади швидкої медичної допомогиЗа підтримки голови облдержадміністрації Олександра Вілкула протягом жовтня на Дніпропетровщині проводяться треті щорічні регіональні змагання серед бригад швидкої медичної допомоги. Вони присвячені пам’яті засновника і першого керівника служби екстреної медицини та медицини катастроф у Дніпропетровській області Степана Бешти.  

У першому етапі змагань, що відбувся 4 жовтня, взяли участь дев’ять бригад, шість з яких – з підстанцій швидкої медичної допомоги міста Дніпропетровська, а також команди Солонянського, Синельниківського і Дніпропетровського районів. Всі завдання конкурсу наближені до реальних ситуацій – врятувати «потерпілих» у ДТП та внаслідок нещасних випадків. Серед суддів змагань – досвідчені фахівці служби екстремальної медицини та медицини катастроф. Оцінюються не лише швидкість та якість наданої допомоги, але й відповідність дій бригад до високих стандартів надання швидкої медичної допомоги.

«Такі змагання сприяють підвищенню рівня кваліфікації медичних працівників «швидкої» в нашій області. Особливо це важливо зараз, адже Дніпропетровщина стала пілотним регіоном у реформуванні системи охорони здоров’я України, і модернізації екстреної допомога приділяється багато уваги», – наголосив директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Радій Шевченко.

Регіональні змагання на звання кращої бригади «швидкої» триватимуть протягом жовтня. Вони пройдуть на базі Дніпродзержинської, Криворізької, Павлоградської, Нікопольської станцій швидкої медичної допомоги і в Першотравенській та Новомосковської центральних міських лікарнях. Фінал змагань відбудеться на початку листопада 2011 року у Кривому Розі.

«Змагання ще раз підтверджують, що фахівці швидкої допомоги є справжніми професіоналами та за потреби вони надають кваліфіковану високоякісну медичну допомогу», - відзначив Радій Шевченко.

Обласна влада приділяє багато уваги розвитку екстреної медичної допомоги. У 2010 році за ініціативи губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула для обласного Центру екстреної медичної допомоги придбано два найсучасніших реанімобіля загальною вартістю 2 мільйони гривень. Ці автомобілі повністю відповідають вимогам європейського стандарту санітарного транспорту. Їх використання практично звело нанівець поняття нетранспортабельності пацієнтів.

У рамках модернізації охорони здоров’я в Дніпропетровській області на початку 2012 року службу «швидкої» допомоги планується об'єднати в єдину систему екстреної медичної допомоги. В неї входитимуть Обласний центр екстреної медицини та медицини катастроф, а також сім територіальних обласних станцій швидкої медичної допомоги, що розташовані по всій території області.

Довідково:
Служба екстреної медицини та медицини катастроф у Дніпропетровській області працює з 1932 року. Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф створений у 2002 році. В автопарку Центру нараховується 21 реанімобіль.

За 8 місяців поточного року кількість бригад швидкої медичної допомоги в регіоні збільшилась на дев’ять. Наразі в Дніпропетровській області працює 269 бригад. За рахунок відкриття додаткових тимчасових пунктів базування «швидкої», кількість місць базування збільшилась на 13 і становить 105. За графіком розвитку екстреної медичної допомоги Дніпропетровщини, до кінця 2011 року додатково буде створено 26 таких місць, а в наступному році – ще 14. Таким чином на 1.07.2012 року в області буде 145 місць базування та 292 бригади швидкої медичної допомоги. Це має забезпечити нормативний час доїзду до хворих або постраждалих: 10 хвилин у місті та 20 хвилин у сільській місцевості.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых