--.-° --% 0мм

Вихованці дитячих будинків Дніпропетровщини взяли участь в святі «Мамо, тато, я – спортивна сім'я»

15:44, 3 окт 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Вихованці дитячих будинків Дніпропетровщини взяли участь в святі «Мамо, тато, я – спортивна сім'я»На Дніпропетровщині на базі Козацького хутору «Галушківка» Петриківського району для вихованців дитячих будинків сімейного типу пройшло спортивно-розважальне свято «Мамо, тато, я – спортивна сім'я». У святі взяли участь близько 150 вихованців дитячих будинків сімейного типу і батьки-вихователі.  

Від імені губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова привітала дітей зі всеукраїнським святом – Днем усиновлення.

«Спортивно-розважальне свято «Мамо, тато, я – спортивна сім'я» - це чудове сімейне свято. Це свято доброти і любові, свято поваги до тих людей, які подарували дитині частинку свого серця і сімейний затишок. Метою заходу є – зміцнення родинних стосунків й залучення дітей до спорту і козацьких традицій. Не випадково свято організовано на базі козацького хутору «Галушківка». Адже козацтво вписало найяскравіші сторінки української історії та є гордістю нашого народу, душею України, її надією і оберегом», - сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова. Також вона зазначила, що захід проводиться в рамках Концепції розвитку усиновлення та інших форм сімейного виховання в області «Родина для дитини», яка реалізується за ініціативи губернатора Олександра Вілкула.

У рамках сімейного свята для дітей були організовані спортивні змагання, цікаві естафети і конкурси. Тут можна було і постріляти з арбалету, луку, спробувати свої сили у конкурсі з метання булави та подолання перешкод.

Також діти мали можливість спробувати різні страви української національної кухні. По закінченню святкової програми учасники були нагородженні призами та подарунками. Після святкової програми для дітей була організована екскурсія по Козацькому хутору. Під час неї вони оглянули музей сільського побуту, вежі, курені, корчму. Також підлітки ознайомилися з побутом козаків.

«В області в інтернатах та дитячих домах проживають 9816 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Губернатор Олександр Вілкул поставив завдання – створити необхідні умови для того, щоб на Дніпропетровщині щороку усиновлювалося та влаштовувалося до сімейних форм виховання понад 400 вихованців інтернатних закладів області. Кожна дитина повинна виховуватись у сім'ї. Я переконана, що завдяки спільним діям влади, бізнесу регіону, громадських організацій та благодійних фондів це завдання буде виконано стовідсотково», - сказала заступник голови облдержадміністрації.

Як повідомлялося раніше, 28 травня 2011 року за ініціативи губернатора Олександра Вілкула був підписаний Меморандум між облдержадміністрацією та благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України». Документ передбачає реалізацію в області проекту «Розвиток сімейних форм виховання», який направлений на профілактику соціального сирітства і влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до сімейних форм виховання, таких як дитячі будинки сімейного типу, опікунство, усиновлення. Концепція проекту «Родина для дитини» була розроблена фахівцями профільних управлінь облдержадміністрації та Фонду «Розвиток України».


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых