--.-° --% 0мм

Дніпропетровщина ділиться досвідом модернізації системи охорони здоров’я

15:56, 30 сен 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Дніпропетровщина ділиться досвідом модернізації системи охорони здоров’яУ Києві пройшла ІІІ Науково-практична конференція головних лікарів України «Інноваційна система управління охорони здоров’я: галузь, регіон, лікарня». Участь у конференції від Дніпропетровської області взяв заступник начальника головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Леонід Гінкота.

Він розповів про впровадження проекту модернізації охорони здоров’я у Дніпропетровській області. «Важливим завданням при проведенні реформ в галузі охорони здоров’я є інформаційний супровід. Зокрема, на Дніпропетровщині працює «гаряча» лінія. Зателефонувавши за номером (056) 741-10-10 кожен може отримати кваліфіковану відповідь на питання, що стосуються процесу модернізації», –  підкреслив Леонід Гінкота.

Заступник начальника головного управління охорони здоров’я звернув увагу присутніх на основні напрямки структурного реформування швидкої медичної допомоги, а також лікувально-профілактичних закладів первинного та вторинного рівнів. «У регіоні вже проведено паспортизацію усіх медичних закладів, створено 53 центри первинної медико-санітарної допомоги, а також вжито заходів щодо передачі до обласної комунальної власності лікувально-профілактичних закладів, що надають вторинну та екстрену медичну допомогу», – сказав Леонід Гінкота.

Особливу увагу він звернув на екстериторіальність – головний принцип надання екстреної медичної допомоги. «За цим принципом виклик і надання допомоги хворому буде здійснювати бригада, що знаходитиметься найближче до місця виклику. Це дозволить забезпечити своєчасний доїзд бригади до пацієнта, і, що головне, – своєчасно надати хворому необхідну медичну допомогу», – зазначив Леонід Гінкота. Він також додав, що на Дніпропетровщині успішно впроваджуються сучасні европейскі стандарти надання якісної медичної допомоги.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых