--.-° --% 0мм

Пройшло засідання оргкомітету з підготовки спортсменів до 30-х літніх Олімпійських ігор

16:32, 23 сен 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Пройшло засідання оргкомітету з підготовки спортсменів до 30-х літніх Олімпійських ігорГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул узяв участь у засіданні Організаційного комітету з підготовки та участі спортсменів України в Олімпійських, Юнацьких Олімпійських, Паралімпійських і Дефлімпійських іграх, Всесвітніх універсіадах, чемпіонатах світу та Європи. Засідання пройшло під головуванням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова.  

На засіданні були обговорені питання щодо підготовки до участі збірних команд України в 30-х Олімпійських та 14-х Паралімпійських іграх, які пройдуть 2012 року в Лондоні. Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул є членом зазначеного Оргкомітету.

Для підготовки спортсменів-олімпійців нашого регіону цього року з обласного бюджету виділено 4,1 млн грн на розвиток олімпійських видів спорту та 5,9 млн грн на діяльність комунального закладу «Обласна школа вищої спортивної майстерності», який є основною ланкою в області з підготовки спортсменів високого класу. Крім того, 21 млн грн з обласного бюджету було виділено на діяльність Дніпропетровського вищого училища фізичної культури, яке готує олімпійський резерв регіону. Також було виділено 3,6 млн грн на підготовку спортсменів-паралімпійців.

«За підсумками 2011 року ми виплатимо обласні стипендії провідним спортсменам нашого регіону на загальну суму 1 млн грн. Питання підготовки спортсменів-олімпійців перебуває під моїм особистим контролем. Зокрема, торік обласна влада безкоштовно надала квартири чемпіонам Перших Юнацьких Олімпійських ігор у Сінгапурі. Наступного року всім спортсменам-олімпійцям нашої області, які привезуть медалі з Олімпіади в Лондоні, також будуть надані безкоштовні квартири», – наголосив губернатор.

Наразі на Дніпропетровщині до складу збірних команд України з олімпійських видів спорту входить 371 спортсмен області. 61 з них включено в число кандидатів на участь у 30-х літніх Олімпійських іграх у Лондоні, з яких 19 отримали відповідні ліцензії.

До складу паралімпійської збірної команди України входить 129 спортсменів області, з яких 11 вже мають ліцензії на право участі в 14-х літніх Паралімпійських іграх, що пройдуть 2012 року в Лондоні.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых