--.-° --% 0мм

"Арсенал" (Біла Церква) - "Кривбас" - 2:3 (КУ. 1/16 фіналу)

14:00, 22 сен 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

"Арсенал" (Біла Церква) - "Кривбас" - 2:3 (КУ. 1/16 фіналу)На останній хвилині другої п'ятнадцятихвилинки Валерій Федорчук приносить "Кривбасу" перемогу.

Непростим виявився вояж «Кривбасу» до Білої Церкви, де в рамках 1/16 фіналу розіграшу Кубка України наша команда зустрічалась з 3-ю командою першої ліги – місцевим «Арсеналом». Легкої прогулянки кривбасівці не очікували, до того ж криворізька команда двома днями раніше зіграла дуже важкий матч проти харківського «Металіста», а переважна більшість клубів першої та другої ліг по-особливому налаштовуються на поєдинки з командами вищими за класом.

Не став виключенням й цей поєдинок, подарувавши чисельним гладачам цікавий безкомпромісний футбол, матч, в якому для виявлення переможця могло не вистачити навіть додаткового часу.

У цьому матчі тренерський штаб нашої команди дав відпочити кільком провідним гравцям «Кривбасу», давши можливість проявити себе тим футболістам, хто не дуже часто потрапляє до числа 18-ти. Але такий хід, скоріше за все, не виправдав себе, бо вже в першому таймі Юрій Максимов був змушений проводити заміни. А до цього часу кривбасівці вже поступались в рахунку.

Розпочавши матч дуже жваво, наша команда пропустила швидку контратаку, яку після флангового прострілу ударом головою завершив Вадим Славов. Після цього «Арсенал» максимум уваги приділив обороні власних воріт. Кривбасівці нічного не могли зробити проти чітких та розсудливих дій захисту «Арсеналу». Напевне саме це й підштовхнуло наставника кривбасівців до кардинальних змін – на 33-й хвилині матчу відбулась відразу потрійна заміна в складі «Кривбасу». Чи ризикував Юрій Максимов? Безумовно, адже залишалося грати трохи менше часу (основного), й пошкодження одного з гравців команди просто залишало «Кривбас» у меншості. Але цей ризик виправдав себе.

У кінці першого тайму «Кривбас» зрівняв рахунок у грі. Федорчук віддав пас на Валєєва, який, прибравши захисника, чітким ударом у кут воріт, відправив команди на перерву (першу перерву в матчі) за нічийного рахунку. Такий собі – гол в роздягальню (як виявиться, не останній).

У другому таймі «Кривбас» продовжував шукати коротких шляхів до воріт «Арсеналу», але захист білоцерківської команди на чолі з воротарем Кирилом Сусловим робили все можливе, аби вберегти свої ворота «сухими». За першої-ліпшої нагоди господарі поля намагались контратакувати, й одна з таких атак знову вивела «Арсенал» вперед. На 73-й хвилині Дмитро Леонов, вийшовши сам на сам зі Штаньком, вдруге змусив «Кривбас» розпочати з центру поля.
Але ця перевага протрималась лише 10 хвилин. Наприкінці матчу Бартуловіч чітким ударом зі штрафного вдруге зрівнює рахунок в матчі, переводячи гру в овертайм.

У додаткові 30 хвилин команди вже не хотіли ризикувати, розуміючи, що найменша помилка може стати фатальною. Й коли глядачі на трибунах місцевого стадіону вже готувалось до найцікавішого, що може бути в кубкових поєдинках – післяматчевих пенальті – «Кривбас» проявив свій клас. Арсенальці помилились біля свого штрафного майданчика, порушивши правила, Бартуловіч швидко виконав навіс зі штрафного й Федорчук ударом головою приніс перемогу криворізькій команді. Часу, аби відігратись, у «Арсеналу» вже не було. Таким чином, після важкої перемоги «Кривбас» вийшов до 1/8 фіналу Кубка України. Жеребкування визначить наступного суперника нашої команди в цьому турнірі, а сама гра має відбутись 26 жовтня.

«Арсенал»: Суслов-к, Проневич, Гонщик, Шупік (Товкацький, 70), Леонов, Славов (Постолатьев, 63), Алексанов (Степанчук, 76), Антонюк, Налигач, Коваленко, Малий.

«Кривбас»: Штанько, Сердюк, Петров, Єслінек, Костишин-к, Васільєв, Бабатунде, Гошкодеря (Канкава, 33), Куценко (Федорчук, 33), Жданов (Бартуловіч, 33), Валєєв.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых