--.-° --% 0мм

О.Вілкул: «Завдяки співпраці влади та підрозділів МНС на Дніпропетровщині збережені життя людей»

11:23, 14 сен 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Вілкул: «Завдяки співпраці влади та підрозділів МНС на Дніпропетровщині збережені життя людей»Свідченням високої професійності підрозділів МНС на Дніпропетровщині голова облдержадміністрації Олександр Вілкул назвав зменшення на 15% загибелі людей та на 30% – дітей під час надзвичайних ситуацій, безаварійний пропуск повені, паводку та льодоходу, ефективну протидію виникненню великих лісових пожеж. Завдяки оперативним діям підрозділів Головного управління МНС в цьому році збережено матеріальних цінностей держави і громадян майже на 60 млн грн. Про це губернатор повідомив під час урочистостей з нагоди Дня рятівника, які відбулись на площі біля Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Дніпропетровської області.

«Запобігти ситуації, яка може бути загрозою для людей, загрозою для екосистем або майна – це головне завдання, яке спільно вирішує влада та підрозділи МНС. Я високо ціную ту співпрацю, сприяння, взаєморозуміння, які є між владою та підрозділами Головного управління МНС України в Дніпропетровській області», – зазначив Олександр Вілкул.

Він підкреслив, що дуже багато у професії рятівника залежить не тільки від навичок і вмінь, але й від технічного оснащення. «Сучасний світ кидає нові виклики, створює нові потенційні загрози. До них треба бути готовими. Найсучасніша техніка і спецмашини, пально-мастильні матеріали, різні інструменти, придбані за рахунок обласного бюджету, щорічно поповнюють матеріально-технічну базу підрозділів МНС», – наголосив Олександр Вілкул.

Цього року в рамках «Регіональної цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту в Дніпропетровській області на 2011 – 2015 роки» в облбюджеті передбачено 1 млн грн. За ці кошти для підрозділів МНС Дніпропетровщини придбано світлові вежі, мотопомпи, бензопили, гідравлічний інструмент, дизельний генератор, автомобільні радіостанції, система GPS. Також для реалізації комплексу заходів щодо запобігання та ліквідації пожеж в екосистемах Дніпропетровщини виділено 70 тисяч літрів пально-мастильних матеріалів, для створення резерву планується закупити паливно-мастильні матеріали на суму 226 тис грн.

Під час урочистостей 60 курсантів навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Дніпропетровської області прийняли присягу.

«Рятувальник – професія мужніх і сильних духом людей. Ви йдете в вогонь і в воду, ви кидаєте виклик небезпеці. Ви рятуєте життя – а це найвища місія на Землі. Я вітаю вас, хлопці, з цим важливим днем у вашому житті. Ви обрали для себе важливу, потрібну і почесну професію. Це гідний вибір. Вам є на кого рівнятися. Рятувальники Дніпропетровщини – це визнані професіонали, справжня опора і захист громадян у надзвичайних ситуаціях», – зазначив Олександр Вілкул, вітаючи курсантів із присягою.

Губернатор ознайомився з Навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Дніпропетровської області, оглянув учбові кімнати та умови проживання курсантів. Також під час заходу начальник Головного управління МНС України в Дніпропетровській області Віктор Бутківський продемонстрував губернатору пожежно-рятувальну техніку підрозділів МНС. Зокрема, минулого року за ініціативи Олександра Вілкула рятувальникам Дніпропетровщини було передано новий піротехнічний автомобіль, придбаний за кошти обласного бюджету.

Губернатор подякував працівникам МНС за витримку і силу духу. «Представники підрозділів МНС у Дніпропетровській області – це надійні вартові благополуччя та безпеки регіону», – зазначив Олександр Вілкул. Кращим працівникам МНС області Олександр Вілкул вручив відзнаки облдержадміністрації.

Присутні на святі вшанували хвилиною мовчання пам'ять рятувальників, які загинули під час виконання службових обов'язків.

Довідка

За 8 місяців 2011 році завдяки самовідданій праці Дніпропетровських рятувальників в області ліквідовано 5 надзвичайних ситуацій, 2619 пожеж та 7642 некласифіковані події, в яких збережено матеріальних цінностей на суму 56.9 млн грн. За вісім місяців 2011 року піротехніки Дніпропетровщини 112 разів виїжджали на виклики і знешкодили понад 1171 одиницю боєприпасів.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых