--.-° --% 0мм

У Дніпропетровську відкрилася Національна виставка технологій енергоефективності «Енергопром-2011»

12:00, 13 сен 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Дніпропетровську відкрилася Національна виставка технологій енергоефективності «Енергопром-2011»Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул відкрив у Дніпропетровську 11-ту Національну виставку технологій енергоефективності «Енергопром-2011», яка проходить у експоцентрі «Метеор» з 13 по 15 вересня. У рамках виставки було презентовано проект «Чиста енергія: партнерство для майбутнього Дніпропетровщини» та проведено День енергоефективності для керівників районів і міст області.  

Виставка проходить за підтримки Дніпропетровської облдержадміністрації та Фонду «Східна Європа». Мета виставки – показати технічний і науковий потенціал ефективного використання енергетичних ресурсів на Дніпропетровщині, а також шляхи розвитку традиційної та альтернативної енергетики в Україні. Завданнями виставки є розвиток альтернативної енергетики та пошук рішень щодо модернізації електромереж, опалювальних систем, а також зменшення газо- та енергоспоживання й впровадження енергозберігаючих технологій. Виставка представляє два тематичні розділи «Чиста енергія – альтернативна енергетика» та «Традиційна енергетика».

Відкриваючи виставку, Олександр Вілкул наголосив, що в області діє Регіональна програма енергозбереження на 2010-2015 роки. Вона передбачає комплекс заходів на загальну суму більше 6 млрд грн. З них кошти держбюджету - 1,7 млрд грн, обласного бюджету – 239 млн грн, місцевих бюджетів - 1,6 млрд грн, кошти підприємств - 2,25 млрд грн, інші джерела - 329 млн.

«За шість років буде впроваджено понад 1 100 проектів. У ході реалізації програми прогнозується пряма економія споживання енергоресурсів на 1,6 млрд грн щорічно. Загалом на кінець 2015 року в порівнянні з 2009 роком область зменшить використання паливно-енергетичних ресурсів на 22% або на 2,5 млн тонн умовного палива. Зекономлені кошти – це ресурс для подальшої модернізації всього господарського комплексу нашого регіону», - сказав губернатор.
Він підкреслив, що енергозберігаючі технології сьогодні впроваджуються при модернізації базових галузей економіки, реконструкції та будівництві закладів освіти, медицини, об'єктів житлово-комунального господарства.
«В області йде активна робота з впровадження альтернативних видів палива. Відкрито перше виробництво з виготовлення деревних пілетів. На «Південмаші» розроблений проект з виробництва вітрових електростанцій. У розробці Регіонального інвестиційного агентства – проекти сміттєпереробних заводів, на яких також у процесі утилізації буде вироблятися теплова енергія», - зазначив Олександр Вілкул.

Губернатор наголосив, що обласна влада надає підтримку проектам з енергоефективності. «Я звертаюся до представників українського і зарубіжного бізнесу - інвестуйте в проекти енергозбереження на Дніпропетровщині. Сьогодні це стає перспективним і вигідним бізнесом в Україні й на Дніпропетровщині. Досвід провідних країн Європи показав, що в це варто вкладати гроші. Це нові можливості для розвитку, як держави, так і бізнесу», - підсумував Олександр Вілкул.

Загалом у виставці взяли участь понад 70 учасників. Це провідні підприємства Дніпропетровщини й України, які представили свої розробки в сфері енергозберігаючих технологій та альтернативних видів енергетики.

У рамках виставки було презентовано проект «Чиста енергія: партнерство для майбутнього Дніпропетровщини». Це спільний пілотний проект Дніпропетровської облдержадміністрації, Дніпропетровської облради, компанії ДТЕК та Фонду «Східна Європа», який реалізується в області в 2011-2012 рр. Зокрема, цьогоріч в рамках проекту передбачено реалізацію шести проектів у сільських районах області, які спрямовані на санацію і обігрів будівель шкіл,  дитячих садків, бібліотек та поліпшення вуличного освітлення. Наразі ведеться робота з формування проектів на 2012 рік.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых