--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині 340 роботодавців підвищили зарплату своїм працівникам

14:25, 4 авг 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині 340 роботодавців підвищили зарплату своїм працівникамЗа дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова провела круглий стіл з питань легалізації заробітної плати та робочих місць на підприємствах області.  

У роботі «круглого столу» взяли участь керівники Головного управління праці та соціального захисту населення в області, територіальної Державної інспекції праці, Державної податкової адміністрації, Головного управління Пенсійного фонду України, обласного центру зайнятості, регіонального відділення Українського союзу промисловців і підприємців, обласних галузевих об'єднань роботодавців та обласних галузевих організацій профспілок.

Марія Пустова зазначила, що станом на 4 серпня в області середній розмір заробітної плати складає 2 808 гривень, що в 2,9 рази перевищує рівень мінімальної заробітної плати. Для порівняння – станом на 1 липня цього року цей показник становив 2767 грн.

«За рівнем середнього розміру зарплати Дніпропетровська область займає лідируючі позиції в Україні», – повідомила Марія Пустова. За її словами, протягом першого півріччя 2011 року завдяки жорсткому контролю зі сторони губернатора Олександра Вілкула за дотриманням чинного законодавства щодо оплати праці в області підвищили зарплату своїм працівникам 340 роботодавців. Також вона наголосила, що на Дніпропетровщині за січень-червень цього року легалізовано 6261 робоче місце.

«Губернатор поставив чітке завдання – посилити роботу з легалізації оплати праці, адже йдеться про майбутнє наших громадян, їхній соціальний захист і пенсійне забезпечення. Також облдержадміністрація тримає на жорсткому контролі виконання керівниками промислових підприємств області доручення Олександра Вілкула щодо того, аби середня зарплата на промислових підприємствах базових галузей регіональної економіки, насамперед гірничо-металургійної, вугільної та енергетичної, на кінець цього року становила не менше 4 тис грн», – наголосила Марія Пустова. Вона нагадала, що ця норма виписана в тристоронній угоді про соціальне партнерство, яку було підписано в березні цього року між облдержадміністрацією, роботодавцями та профспілками області.

Також учасники круглого столу обговорили три законопроекти щодо легалізації заробітної плати.

Серед них:
«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо мінімальних розмірів оплати праці та гарантій їх забезпечення)»;

«Про відповідальність підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, фізичних осіб-підприємців та інших суб'єктів підприємницької діяльності у сфері праці»;

«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення відповідальності за порушення законодавства про працю)».

«Нелегальна зайнятість та зарплата в «конвертах» зменшують надходження коштів до бюджетів усіх рівнів, у тому числі Пенсійного й страхових фондів. Вони позбавляють права студентів, пенсіонерів, соціально незахищених верств населення на одержання гідної пенсії, виплати допомоги», – підсумувала Марія Пустова. Вона звернула увагу контролюючих органів, зокрема, податкових на те, що потрібно застосовувати жорсткі заходи до кожного керівника підприємства щодо легалізації заробітної плати та робочих місць.

ДОВІДКА
За дорученням губернатора Олександра Вілкула для забезпечення дотримання законних прав громадян у кожному місті та районі створені й працюють робочі групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення.

До складу груп увійшли представники всіх органів влади, які у межах своїх повноважень ведуть аналіз та боротьбу з порушеннями законодавства в частині легальної оплати праці та зайнятості населення, а саме: Державної податкової адміністрації, головного управління Пенсійного фонду, головного управління Міністерства внутрішніх справ, Держінспекції праці, профспілок, організації роботодавців та інших територіальних органів центральної виконавчої влади.

Робота обласної групи запроваджена в щотижневому режимі шляхом заслуховування керівників відповідних міських, районних робочих груп та безпосередньо керівників підприємств, які платять мінімальну заробітну плату.

Протягом першого півріччя цього року обласною, міськими й районними робочими групами заслухано понад 2,1 тисячі роботодавців. Практично усіма ними складено конкретні планові завдання щодо підвищення рівня оплати праці.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых