--.-° --% 0мм

Дніпропетровщина взяла участь у Міждержавній виставці «20 років СНД: до нових обріїв партнерства»

10:30, 5 июл 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Дніпропетровщина взяла участь у Міждержавній виставці «20 років СНД: до нових обріїв партнерства»У місті Москва (РФ) з 28 червня по 3 липня 2011 року пройшла Міждержавна виставка, присвячена 20-річчю Співдружності Незалежних Держав: «20 років СНД: до нових обріїв партнерства». Дніпропетровщина була представлена власним стендом та презентаційними матеріалами про регіон.

Також відомі дніпропетровські підприємства: Державне підприємство «Дніпропетровський науково-виробничий комплекс «Електровозобудування», Державне підприємство «Південний машинобудівний завод» ім. Макарова, Державне підприємство «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля, ТОВ ВП «Агро-Союз» були представлені на стендах Міністерства промислової політики України, Державного космічного агентства України та Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Регіональну експозицію відвідали представники виконкому країн СНД, заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Валерій Мунтіян, Посол України в Росії Володимир Єльченко, представники делегацій країн СНД – учасників виставки.

Глава делегації України Валерій Мунтіян у вітальному виступі на честь відкриття Дня України відзначив: «Сьогодні Україна займає одне з провідних місць у Співдружності по рівню розвитку науково-технічного прогресу, гуманітарних програм. Україна має всі передумови для всестороннього розвитку, але це можливо лише спільно, при спільній роботі всіх країн-учасниць СНД. На стенді української експозиції на виставці представлені технології авіакосмічної галузі, які не мають аналогів у світі, досягнення сільського господарства й науково-технічного прогресу».

«Інтенсивний розвиток Дніпропетровщини приваблює потенційних інвесторів, викликає зацікавлення інших країн. Наша область активно розширює міжнародне та міжрегіональне співробітництво, у тому числі, і з країнами СНД. З Росією, Білорусією, Казахстаном, Таджикистаном, Азербайджаном та з регіонами цих країн підписано низку угод про торгівельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Довідково:

Співдружність Незалежних Держав створена 8 грудня 1991 року як господарський, політичний та економічний союз Білорусі, Росії та України. На сьогодні членами СНД є Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Росія, Таджикистан, Узбекистан. Україна є співзасновницею СНД.
Основні цілі СНД:

Співпраця в політичній, економічній, екологічній, гуманітарній, культурній та інших галузях;
Всебічний розвиток держав-членів у рамках єдиного економічного простору, міждержавної кооперації та інтеграції;
Забезпечення прав і свобод людини;
Співпраця в забезпеченні міжнародного миру й безпеки, досягнення загального й повного роззброєння;
Взаємна правова допомога;
Мирне вирішення суперечок і конфліктів між державами організації.

До сфер спільної діяльності держав-членів відносяться:
Забезпечення прав і основних свобод людини;
Координація зовнішньополітичної діяльності;
Співпраця у формуванні й розвитку спільного економічного простору, митної політики;
Співпраця в розвитку систем транспорту, зв'язку;
Охорона здоров'я та навколишнього середовища;
Питання соціальної та міграційної політики;
Боротьба з організованою злочинністю;
Співпраця в галузі оборонної політики й охорони зовнішніх кордонів.
      
Співробітництво Дніпропетровщини з країнами СНД за 2010 – 2011 рр.:

29 – 30 березня 2010 року відбулася зустріч голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула з Надзвичайним та Повноважним послом Республіки Білорусь в Україні Величко В.В.; керівником групи з торговельно-економічних питань Посольства Республіки Білорусь в Україні, старшим радником Филипчиком В.А.; виконавчим директором КП “Земляцтво Дніпряни” у місті Київ Охромієм Д.О. для обговорення питань розширення міжрегіональних зв’язків Республіки Білорусь з Дніпропетровською областю; обговорення перспектив українсько-білоруського торговельно-економічного співробітництва та культурних зв’язків на регіональному рівні; сприяння економічному співробітництву білоруських та українських компаній на регіональному рівні.

29 вересня 2010 року головою Дніпропетровської облдержадміністрації Олександром Вілкулом підписано Угоду між Дніпропетровською обласною державною адміністрацією (Україна) та Урядом Курганської області (Російська Федерація) про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво.

11 жовтня 2010 року відбулася робоча зустріч Міністра торгівлі Республіки Білорусь Чеканова В.С., Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Білорусь в Україні Величко В.В. з головою Дніпропетровської облдержадміністрації Вілкулом О.Ю.

24 травня 2011 року в Дніпропетровську пройшло 30-е засідання Ради керівників органів безпеки та спецслужб країн-учасниць СНД.

24 – 25 червня 2011 року відбувся робочий візит Надзвичайного і Повноважного посла Азербайджанської Республіки в Україні Ейнулла Мадатлі до Дніпропетровської області.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых