--.-° --% 0мм

Для засуджених Жовтоводської виправної колонії № 26 створили 80 робочих місць

13:47, 29 июн 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Для засуджених Жовтоводської виправної колонії № 26 створили 80 робочих місцьУ Жовтоводській виправній колонії № 26 відкрито унікальну технологічну лінію для виготовлення пілетів із відходів деревини, на якій працюватимуть 80 засуджених. Це перше виробництво з випуску подібної продукції на Дніпропетровщині.

За дорученням губернатора області Олександра Вілкула запуск технологічної лінії здійснив заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак. У заході також узяли участь Жовтоводський міський голова Анатолій Кузьменко, начальник управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Дніпропетровській області Анатолій Бабець, співзасновник приватного підприємства «Бриг» Сергій Піменов.

«У рамках Регіональної програми з енергозбереження обласна влада зацікавлена у виробництві та поширенні на Дніпропетровщині альтернативних видів палива, і сьогодні в цьому напрямку зроблено перший важливий крок», - зазначив Іван Ступак. Зокрема, за його словами, таким екологічно чистим паливом, як пілети, в першу чергу будуть забезпечуватись котельні шкіл і дитячих садочків області.

Пілети або паливні гранули – це альтернативне біологічне паливо, що виготовляється з відходів деревообробки, лушпиння соняшнику, соломи або торфу. Вони виробляються без хімічних закріплювачів під високим тиском і використовуються для опалення приміщень. У країнах Європейського Союзу на пілетах часто працюють комунальні котельні, підприємства й навіть електростанції.

Щойно запущена технологічна лінія з виробництва пілетів складається з 15 одиниць нового обладнання вартістю понад 1,2 млн грн. Обладнання придбане та установлене в колонії за рахунок приватного підприємства «Бриг». Потужність лінії становить 15 тонн за зміну. Запланований обсяг виробництва становить 450 тонн на місяць.

«Це яскравий приклад соціального партнерства влади й бізнесу», – наголосив заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак. За його словами, спільними зусиллями обласної влади та приватного підприємства було створено 80 нових робочих місць для засуджених, що при роботі в дві зміни збільшить їх фонд оплати праці більше як на 54 тис грн на рік.

«Створення робочих місць для засуджених – важливий елемент їх подальшої адаптації в суспільстві. Адже робочі місця тут – це можливість працювати, бачити перспективи розвитку й планувати своє майбутнє. Розвиток виробничих потужностей виправних установ області ми розглядаємо як важливий внесок у соціально-економічний розвитку регіону», – сказав Іван Ступак. Він зазначив, що наразі в 14 установах виконання покарань Дніпропетровщини діють 10 підприємств, у тому числі два швейного і одне сільськогосподарського профілю. Проте, за його словами, рівень працевлаштування засуджених необхідно збільшувати. Адже з 12 тис засуджених, що утримуються в колоніях області, наразі працевлаштовані лише трохи більше 3 тис.

Зокрема, в Жовтоводській виправній колонії № 26 утримується 1 тис 505 засуджених і діє виробниче підприємство, основні види діяльності якого метало- й деревообробка, швейне виробництво та виготовлення шлакоблоку. Загалом на підприємстві працевлаштовано 297 чоловік засуджених.

Виробничі можливостей підприємств установ виконання покарань у Дніпропетровській області:
      
Підприємство Солонянської ВК № 21
Місце розташування: Солонянський район, с. Аполонівка.
Виробничі можливості: металообробка, деревообробка; виготовлення продукції: канатні барабани, поліпропіленові мішки, кришки люків напіввагонів, газова решітка, залізобетонні вироби.
Відділ маркетингу та збуту: (0269) 7-51-85.
     
Підприємство Жовтоводської ВК № 26
Місце розташування: м. Жовті Води.
Виробничі можливості: металообробка, деревообробка; виготовлення продукції: кришки люків напіввагонів, залізобетонні вироби, брикети паливні, сітка «Рабиця», колючий дріт.
Відділ маркетингу та збуту: (0252) 3-25-78.

Підприємство Днiпродзержинської ВК № 34
Місце розташування: м. Дніпродзержинськ.
Виробничі можливості: виготовлення швейної продукції: спецодяг, рукавиці, постільна білизна, м’який інвентар.
Відділ маркетингу та збуту: (0292) 2-15-49

Сільгосппідприємство Широківського ВЦ № 75
Місце розташування: Широківський район, с. Водяне.
Мається можливість працевлаштовувати засуджених за межами установ на контрагентських умовах.
Контактний телефон: (0257) 2-35-23

Підприємство Орджонiкiдзевського ВЦ № 79
Місце розташування: м. Орджонікідзе.
Виробничі можливості: виготовлення продукції: спецодяг, рукавиці, постільна білизна, м’який інвентар; шлакоблок, плитка тротуарна.
Мається можливість працевлаштовувати засуджених за межами установ на контрагентських умовах.
Відділ маркетингу та збуту: (0267) 4-38-61

Підприємство Криворізької ВК № 80
Місце розташування: м. Кривий Ріг.
Виробничі можливості: металообробка, деревообробка; виготовлення продукції: прут, дріт ВР, костур для залізничних колії, залізобетонні вироби.
Відділ маркетингу та збуту: (0564) 78-13-30, 01-08-87

Підприємство Дніпропетровської ВК № 89
Місце розташування: м. Дніпропетровськ.
Виробничі можливості: металообробка, деревообробка, чавунне та сталеве литво; виготовлення продукції: брикети паливні, переробка вторинних полімерів.
Відділ маркетингу та збуту: (056) 375-28-65, 375-28-66

Підприємство Синельникiвської ВК № 94
Місце розташування: Синельниківський район, с. Шахтне.
Виробничі можливості: металообробка, деревообробка; виготовлення продукції: піддони дерев’яні, сита та плити футерувальні гумові, залізобетонні вироби, техстропи текстильні вантажні, щітки шорохувальні.
Відділ маркетингу та збуту: (0263) 7-36-53

Підприємство П’ятихатської ВК № 122
Місце розташування: П’ятихатський район, с. Красноіванівка.
Виробничі можливості: деревообробка; виготовлення продукції: сумки господарські, залізобетонні вироби.
Відділ маркетингу та збуту: (0251) 3-00-16

Підприємство Ігренського ВЦ № 133
Місце розташування: м. Дніпропетровськ.
Виробничі можливості: виготовлення продукції: піддони дерев’яні, мило господарське та туалетне, відводи в асортименті.
Мається можливість працевлаштовувати засуджених за межами установи на контрагентських умовах.
Відділ маркетингу та збуту: (056) 753-49-75

Майстерні:
Софіївської ВК №45 – Софіївський район, с. Макорти,  
контактний телефон: (0250) 2-64-79;
Павлоградської виховної колонії – м. Павлоград,
контактний телефон: (0232) 3-00-55;
Дніпропетровського СІЗО – м. Дніпропетровськ,
контактний телефон: (056) 31-16-74;
Криворізького СІЗО – м. Кривий Ріг,
контактний телефон: (0564) 06-70-56.

Виробничі можливості: виготовлення продукції: вироби з деревини, швейна продукція: рукавиці робочі, залізобетонні вироби: плитка тротуарна, шлакоблок, пам’ятники.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых