--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул нагородив стипендіями 120 дітей-сиріт Дніпропетровщини

08:31, 22 июн 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул нагородив стипендіями 120 дітей-сиріт ДніпропетровщиниГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул вручив стипендії найкращим ста двадцятьом учням шкіл та ПТУ з числа дітей-сиріт області.

«Ви – переможці! І я пишаюся тим, що маю честь відзначити ваші досягнення. Переконаний, що ми ще не раз зустрінемося, щоб знову відзначити вас у числі кращих учнів та студентів. Така розумна молодь потрібна нашому регіону й країні», – сказав губернатор. Він підкреслив, що закінчивши школу, професійно-технічний навчальний заклад, технікум або вуз, людина не закінчує процес навчання в житті. «Особливо людина з такою жагою знань, як у Вас!», - зазначив Олександр Вілкул.

Крім грошової винагороди, діти також отримали від губернатора пам’ятні подарунки та квіти. Після урочистостей на них чекав святковий обід. А на згадку про урочисте вручення стипендії облдержадміністрації діти отримали пам’ятне фото з головою облдержадміністрації Олександром Вілкулом та головою облради Євгеном Удодом.

Відповідно до Положення, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації, стипендія Дніпропетровської обласної державної адміністрації призначається дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, серед учнів 5-11 класів шкіл, ліцеїв, гімназій, професійно-технічних навчальних закладів, студентам вузів I-IV рівнів акредитації, які мають творчий потенціал – високий (10,11,12 балів) та достатній (7, 8, 9 балів – не більше 40%) рівень знань.

Стипендія визначається після закінчення навчального року педагогічними радами навчальних закладів, територіальними відділами освіти, службами у справах дітей та затверджується спільним рішенням служби у справах дітей та головним управлінням освіти і науки облдержадміністрації.

Таких стипендій на Дніпропетровщині щороку призначається 120. За розпорядженням губернатора області Олександра Вілкула розмір стипендії з 2010 року для учнів шкіл, гімназій встановлено у 1500 грн., для учнів професійно-технічних навчальних закладів, студентів вузів – 2500 грн.

Також згідно з розпорядженням губернатора області Олександра Вілкула цього літа заплановано оздоровити 201,5 тисяч дітей – 71% від загальної кількості дітей шкільного віку. Це на 15% більше, ніж минулого року і є одним з найвищих показників в Україні. У тому числі буде оздоровлено 101 тис дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Путівками на оздоровлення також будуть забезпечені всі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Понад 18 тисяч дітей пільгових категорій будуть оздоровлені на узбережжі Чорного та Азовського морів.

В області триває масштабний процес відновлення роботи дитячих закладів оздоровлення. Цього року розпочав свою роботу позаміський дитячий табір «Ювілейний» у Новомосковському районі. Триває реконструкція дитячого закладу імені Олександра Матросова в селі Орловщина. На базі цього дитячого табору буде створено обласний центр оздоровлення та відпочинку дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених родин, який розпочне роботу в 2012 році.

Наразі на Дніпропетровщині працює 970 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, з них 916 – з денним перебуванням, 24 – позаміські табори, 16 – табори праці та відпочинку та 14 – наметових.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых