--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул доручив главам районів і міст подбати про дотримання житлових прав дітей-сиріт

16:21, 30 май 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул доручив главам районів і міст подбати про дотримання житлових прав дітей-сирітГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час засідання колегії облдержадміністрації дав доручення міським головам і главам райдержадміністрацій вжити заходів щодо проведення благодійних заходів з підтримки дітей, які потребують особливої уваги. Також губернатор доручив проконтролювати питання із забезпечення житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Олександр Вілкул зазначив, що 18 травня був підписаний Меморандум між облдержадміністрацією та благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України». Документ передбачає реалізацію в області проекту «Розвиток сімейних форм виховання», який направлений на профілактику соціального сирітства.  

На сьогодні в області функціонує 42 дитячих будинки сімейного типу і створено 256 прийомних сімей, де виховується 732 дитини.

Загалом станом на 1 квітня в області 9 тис 837 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом чотирьох місяців 2011 року усиновлено 64 дитини, з них 37 усиновлені громадянами України. Під опікою та піклуванням у сім’ях громадян перебуває 6 тис 331 дитина (64%).

«Ми повинні реформувати традиційні дитячі будинки області в дитячі будинки сімейного типу та збільшувати кількість прийомних сімей. Особливий акцент ми повинні зробити на те, щоб спростити для майбутніх батьків процес створення таких форм виховання дітей. Наше завдання – скоротити шлях дитини з інтернату в сім'ю», – наголосив губернатор.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых