--.-° --% 0мм

За основними показниками розвитку Кривий Ріг займає лідируючі позиції в області

13:26, 30 май 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

За основними показниками розвитку Кривий Ріг займає лідируючі позиції в областіПід час засідання виїзної колегії Дніпропетровської обласної державної адміністрації, яка пройшла у Кривому Розі 28 травня, криворізький міський голова Юрій Вілкул підбив підсумки економічного розвитку за I квартал 2011 року.  

Ю.Вілкул відзначив, що обсяг реалізованої промислової продукції по місту за січень-березень 2011 року становив майже 21 млрд грн, збільшившись в 1,8 рази порівняно до аналогічного періоду 2010 року; місто є лідером у Дніпропетровській області за цим показником.
     
Зовнішньоторговельний оборот підприємств міста за підсумками І кварталу 2011 року становив 1,4 млрд. дол., що на 56% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Обсяг залучених іноземних інвестицій в економіку міста становив 5,2 млрд.дол.

«Порівняно до початку року відбулося зростання рівня середньої заробітної плати майже на 7%, на 22% порівняно з аналогічним періодом минулого року, яка становила 3042 гривень, що більше ніж в 3 рази перевищує встановлений законодавством прожитковий мінімум та рівень мінімальної заробітної плати. Хочу відзначити, що значні зрушення відбулися у напряму погашення заборгованості із заробітної плати, яка в порівнянні із І кварталом 2010 року знизилася в 14 разів (на 92,6%) і на сьогодні становить 942,6 тис.грн. Рівень безробіття у місті за січень–березень 2011 року становив 1,3%, що на 0,5% менше, ніж по Дніпропетровській області, та на 8,5% - загальноукраїнського показника», - зауважив міський голова Юрій Вілкул.

З початку року в місті створено більше 3 тисяч нових робочих місць, що на 18% більше, порівняно з аналогічним періодом 2010 року.

У порівнянні з минулим роком на 22% зросли надходження до Пенсійного фонду, які станом на 1 квітня 2011 року склали 754 млн.грн. При цьому, розмір середньої пенсійної виплати з початку року збільшився на 11% та склав 1365 гривень.

У січні-березні 2011 року зафіксовано зменшення рівня смертності на 2,9% порівняно з аналогічним періодом 2010 року.

«Одним із пріоритетних напрямків нашої роботи щодо підвищення рівня надходжень до бюджету та соціального захисту працюючих мешканців є системні заходи з детинізації трудових відносин. Завдяки спільним зусиллям всіх залучених до цієї роботи органів державної влади та місцевого самоврядування за І квартал 2011 року було легалізовано понад тисячу найманих працівників», - відзначив міський голова.

Наслідком пожвавлення економічної діяльності стало збільшення надходжень податків, зборів та обов'язкових платежів до бюджетів усіх рівнів.
Виконання дохідної частини зведеного бюджету міста за І квартал 2011 року становило 529,0 млн.грн., або 106,3% від планових показників.
Видатки максимально спрямовані на пріоритетні соціальні та інфраструктурні проекти. Разом з цим було посилено контроль за цільовим та ефективним використанням бюджетних коштів. У повному обсязі забезпечена оплата соціально-захищених видатків, тим самим забезпечено 100% оплату енергоносіїв та виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери. За рахунок виділених коштів здійснювалося утримання 339 установ освіти. Забезпечено збільшення вартості харчування учнів з 6 грн. у І кварталі 2010 року до 10 грн. у І кварталі поточного року. Для відкриття 14 додаткових груп в функціонуючих дошкільних закладах проведено поточний ремонт на суму близько 500 тисяч гривень. Протягом І кварталу 2011 року безперебійно працювали 25 спортивних комплексів. Це дало змогу провести 57 міських змагань, в яких прийняло участь близько 8 тисяч спортсменів, підготувати 3 майстра спорту України міжнародного класу та 2 майстра спорту України.

Збільшення у І кварталі на 12% видатків на охорону здоров'я дозволило досягти зменшення майже на 3% загального рівня смертності та на 0,4% рівня смертності від соціально-небезпечних хвороб. При цьому кількість хворих на соціально-небезпечні хвороби зменшилась на 14,5%.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых