--.-° --% 0мм

О.Вілкул: «Розпочато формування кадрового резерву провідних агропідприємств Дніпропетровщини»

13:45, 25 май 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Вілкул: «Розпочато формування кадрового резерву провідних агропідприємств Дніпропетровщини»24 травня на базі Дніпропетровського Державного Аграрного Університету відбувся «Студентський Ярмарок сільськогосподарських вакансій-2011». Це перший захід з формування кадрової політики, який відбувся у рамках реалізації Стратегії підвищення конкурентоспроможності Дніпропетровщини у кластері сільського господарства.

Організаторами заходу виступили створене за ініціативи губернатора Олександра Вілкула Регіональне інвестиційне агентство, Фонд «Ефективне управління» та Дніпропетровський Державний Аграрний Університет.

З травня в області розпочалась реалізація Стратегії підвищення конкурентоспроможності Дніпропетровщини у кластерах сільського господарства та будівництва, розроблена за ініціативи губернатора Олександра Вілкула спільно з експертами світового рівня – Фондом «Ефективне управління» та консалтинговою компанією «Монітор Груп».

Ярмарок вакансій – один з інструментів залучення випускників з профільних спеціальностей для роботи у провідних кампаніях в галузях, які згідно проведеного детального аналізу економіки регіону мають потужний потенціал розвитку.

Коментуючи подію, губернатор Олександр Вілкул підкреслив: «У галузі АПК є надзвичайний потенціал, на реалізації якого акумулюються сьогодні зусилля і влади, і бізнесу. Це означає, що в агросекторі будуть створені нові робочі місця, тому ми забезпечуємо для молоді умови для самореалізації».

У Ярмарку вакансій взяли участь 18 компаній та понад 500 студентів ДНАУ і сільськогосподарських ПТУ області. У рамках Ярмарку презентували свої компанії 5 провідних агро-холдингів області: «Агро-Союз», «KSG-Агро”, «Агро-Овен», «Demis-Агро», «Орільська». В рамках Ярмарку вакансій студенти проходили співбесіди та заповнювали анкети для включення до кадрового резерву компаній. Агроуніверситетом підписано договори про проходження практики студентів та творчу співдружність із компаніями: «Агро-Союз», «KSG-Агро», «Агротек».

Губернатор Олександр Вілкул наголосив, що подібні заходи є «підґрунтям для формування міцної команди, яка впроваджуватиме інновації, застосовуватиме сучасні підходи у сільському господарстві та виведе агропромисловий комплекс регіону в загальнонаціональні лідери».
Довідка:

На основі детального аналізу стану економіки регіону в рамках Комплексної стратегії розвитку регіону облдержадміністрацією разом з Фондом «Ефективне управління» та консалтинговою компанією «Монітор Груп» розроблено Стратегію підвищення конкурентоспроможності економіки Дніпропетровської області у кластерах сільського господарства та будівництва.

Відмінність, яка вирізняє даний проект від багатьох інших проектів регіональних стратегій, полягає в побудові структури та виробленні дієвих механізмів практичного впровадження рекомендацій, закладених у стратегії. У ході реалізації проекту створені наглядові і контролюючі органи для забезпечення ефективності процесу. Зокрема, розпочав роботу Керівний комітет, який особисто очолив губернатор Олександр Вілкул. Також 27 квітня 2011 року відбулось перше засідання Ради з підвищення конкурентоспроможності.

Фонд «Ефективне Управління». Фонд «Ефективне Управління» (www.feg.org.ua) був створений за ініціативи Ріната Ахметова в 2007 році для розробки і реалізації проектів і програм, спрямованих на довгостроковий розвиток української економіки. Ця організація покликана сприяти досягненню суспільно-політичного консенсусу по основних напрямках реалізації програм економічних перетворень. Для вирішення цих завдань Фонд залучає провідних вітчизняних і закордонних експертів з бездоганною репутацією. Незалежність організації гарантує Міжнародна Консультативна Рада, до якої входять відомі громадські і політичні діячі різних країн. У їх числі колишній прем’єр-міністр Канади Кім Кемпбел, колишній сенатор США Лінкольн Чафі, колишній президент національного банку Угорщини Джорджі Шурані, керуючий директор українського офісу міжнародного інвестиційного банку Morgan Stanley Ігор Мітюков. Міжнародна Консультативна Рада бере участь у формуванні стратегії фонду, допомагає вибирати пріоритетні проекти, а також представляє організацію в Україні і за кордоном.

Monitor Group. Міжнародна консалтингова компанія «Monitor Group» (www.monitor.com) працює зі світовими провідними корпораціями, урядами й організаціями соціального сектору, допомагаючи їм вирішувати найбільш важливі завдання. Вона має величезний досвід реалізації проектів, спрямованих на підвищення економічної конкурентоспроможності регіонів. Останні 20 років компанія працювала над більш ніж 175 проектами у 58 країнах, аналізувала й розробляла стратегії економічного розвитку в регіонах і країнах по всьому світу. Monitor Group була створена в 1983 році, її штаб-квартира знаходиться в Кембриджі, штат Массачусетс. У компанії працює більше 1500 співробітників в 22 країнах в усьому світі.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых