--.-° --% 0мм

О.Вілкул: «Понад 230 тисяч дітей області в школах і садочках будуть забезпечені якісною питною водою

14:35, 25 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Вілкул: «Понад 230 тисяч дітей області в школах і садочках будуть забезпечені якісною питною водою»Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул заявив, що понад 230 тисяч дітей в школах, садочках та інтернатах області будуть забезпечені питною водою високої якості. Відповідне рішення на пропозицію губернатора ухвалила обласна рада.

«Завдяки об’єднанню зусиль облдержадміністрації та обласної ради до кінця поточного року усі дитячі садки промислових міст будуть забезпечені очисними фільтрами», - наголосив Олександр Вілкул.

Реалізація зазначеного проекту проходить в рамках програми «Питна вода Дніпропетровщини». Термін реалізації проекту 2 роки. Він охопить дитсадки, школи та інтернати семи міст області. Серед цих міст: Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Дніпродзержинськ, Марганець, Жовті Води, Нікополь та Першотравенськ.

«Проект буде реалізовано в два етапи», - зазначив Олександр Вілкул. За його словами, цього року система доочистки води буде встановлена на харчоблоках 374 дитячих садків, які відвідують майже 60 тисяч малюків. Наступного року проект охопить 373 школи, в яких навчаються майже 166 тисяч учнів та 31 інтернат, в якому виховується майже 5,5 тисяч дітей.

Депутати підтримали ініціативу губернатора. Загальна вартість проекту 28 млн грн, з яких 14 млн грн з бюджетів усіх рівнів планується залучити до кінця поточного року. Сума першого траншу, передбачена на реалізацію проекту в обласному бюджеті, становить 4,3 млн. грн. Ще 1,1 млн.грн надійде з державного бюджету, 5,1 млн.грн – візьмуть на себе місцеві бюджети.

Голова обласної ради Євген Удод зауважив, що у такому масштабі екологічні проекти в області ще не впроваджувалися. Зазвичай проблеми вирішувалися локально.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых