--.-° --% 0мм

В Кривому Розi пройшов міжнародний турнір з самбо

13:28, 25 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В Кривому Розi пройшов міжнародний турнір з самбоДнями спортивний клуб «Молодість» приймав гостей з багатьох міст України й близького зарубіжжя, учасників турніру з самбо «Пам’ять».

Більше десяти років проводиться в стінах ДП «Спорт-Майстер» цей пам’ятний турнір, збираючий юних самбістів. З року в рік спортсменів, котрі заявляють про участь у змаганнях, стає все більше, і ширшає коло міст, що прийняли виклик. Так, у нинішньому взяли участь більше двох сотень осіб, і майстерність їхня була на висоті. Даний турнір присвячений світлій пам’яті спортсменів, котрі завчасно пішли з життя. Ю.Чопей, І.Тріус, А.Матус, К.Ібрагімов та В.Марков були згадані теплими словами та хвилиною мовчання.

На урочистому відкритті заходу директор з побуту та соціальних питань Центрального гірничо-збагачувального комбінату Віктор Артюх, вітаючи учасників, наголосив:

- Щоразу росте число міст, звідки приїздять чудові у своїй підготовці спортсмени. Це приносить нові знайомства, появу нових друзів. Не секрет, що на подібних заходах панує неписане правило: на рингу ви супротивники, а за ним – друзі. Тож нехай останнє стане золотим правилом, втіленим у життя. Так, у складі команд легко можна вирахувати постійних учасників, котрі прибувають сюди вже не раз, чітко окреслюються й новачки, що уважно вислуховують останні настанови перед боєм.

Головний суддя змагань, тренер секції дзюдо й самбо ДП «Спорт-Майстер» Анатолій Кантур зауважив, що участь у таких пам’ятних турнірах дає юним спортсменам можливість заявити про себе, продемонструвати свою силу й вміння, випробувати себе на рингу. До того ж, виступаючи командно, кожен робить внесок не лише до своєї скарбнички спортивних здобутків, а й може поліпшити спільний результат.

Цьогорічний турнір «Пам’ять» зібрав найбільше учасників за всю свою історію, 21 команда представляла свої міста. Відзначились білоруси з Жодіно та Бобруйська, серед українських спортсменів уперше прийняли запрошення Керч, досить добре заявили про свої сили Горлівка, Алчевськ.

Як зазначають самі організатори заходу, кожен привносить у бій щось своє, і отримує натомість щось важливе для себе. За короткою трихвилинною сутичкою таїться потужний вир емоцій, в якому задіяні всі без винятку учасники змагання.
Що ж, два насичених спортивних дня добігли кінця. Визначилися переможці в окремих вагових категоріях, у командному заліку. Представники Кривбасу показали високий результат, посівши перше місце. За нами слідує команда Харкова, а от гості з Санкт-Петербурга зайняли третє місце. Юні самбісти, вихованці СК «Молодість», уже вписали свої імена до літопису спортивних здобутків закладу.

Так, Олексій Путилін, Степан Гераносян і Сергій Звєрєв вибороли перші місця у своїй ваговій категорії, а от Даниїл Шевченко та Владислав Лашкул посіли другі. До речі, організатори змагання приготували ще й призи для спортсменів, котрі виявляться найкращими в тій чи іншій номінації, і Сергій Звєрєввиборов звання майстра турніру.

Лілія КОВАЛЕНКО

ffkr

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых