--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині створять робочі місця для засуджених

13:15, 15 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині створять робочі місця для засуджених Обласна влада планує забезпечити виробництвом виправні установи необхідною кількістю замовлень за рахунок їх співпраці з побутовими та промисловими підприємствами.   

Про це голова облдержадміністрації Олександр Вілкул повідомив під час наради з питання створення нових робочих місць для засуджених та залучення виробничих потужностей установ управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Дніпропетровській області.

У роботі наради взяли участь заступник Міністра юстиції України Богдан Гдичинський, голова Державної  пенітенціарної служби України Олександр Лісіцков, заступник голови обласної ради Віктор Науменко, керівники правоохоронних органів, органів прокуратури.  

«Область має потужну систему виробництва при виправних закладах. Це 10 підприємств, які мають металообробне, ковальсько-пресове, зварювальне, деревообробне та швацьке технологічне обладнання. Залучення засуджених до суспільно-корисної роботи сприятиме не лише насиченню ринка соціально важливими товарами за соціальними цінами. Ця система дозволить покращити умови їх перебування в колоніях за рахунок доходів від власного виробництва», - зазначив Олександр Вілкул.

Він також додав, що наразі обласна влада вже ефективно співпрацює з підприємствами виправних закладів. Зокрема, торік для лікувально-профілактичних установ у підприємств для засуджених придбано продукції на суму більше 200 тис грн, які виділені з обласного бюджету. Це здебільшого медичний, робітничий одяг та взуття, постільна білизна.

Як зазначив голова Державної  пенітенціарної служби України Олександр Лісіцков, ініціатива Дніпропетровської області щодо створення додаткових робочих місць для засуджених якнайкраще сприятиме їх соціальній адаптації, дехто з них може отримати нові робочі навички, які знадобляться у подальшому житті.  
 
Довідка: 

В області функціонують 14 установ виконання покарань, з них: 2 слідчих ізолятори, 8 виправних колоній, 1 виховна колонія, 3 виправних центри.

В цих установах утримуються близько 12 тисяч засуджених. Близько 4 тис осіб особового складу забезпечують життєдіяльність кримінально-виконавчої системи області.

Виробнича база підприємств кримінально-виконавчої системи області дозволяє виготовляти наступні вироби: метизи, сітку "Рабиця", сітку каніліровану, костур залізничний, чавунне та сталеве литво, колюче-стрічкову загорожу "Єгоза", крепіж шахтний, плитку тротуарну, шлакоблок, залізобетонні вироби, дерев'яні, столярні вироби, швейну продукцію (постільна білизна, м'який інвентар, спецодяг, формений одяг, натільна білизна тощо).

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых