--.-° --% 0мм

Підбито підсумки роботи медичної галузі за минулий рік та визначено пріоритети роботи на 2011 рiк

13:23, 3 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Підбито підсумки роботи медичної галузі регіону за минулий рік та визначено пріоритети діяльності на 2011 рікПід головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Вячеслава Задорожного відбулась спільна підсумкова колегія головного управління охорони здоров’я та обласної державної санітарно-епідеміологічної служби. На  засіданні було підбито підсумки роботи медичної галузі регіону за минулий рік та визначено пріоритети діяльності на 2011 рік.  

У роботі колегії також взяли участь заступник Міністра охорони здоров’я Сергій Копитов, заступник голови обласної ради Андрій Шипко, начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Гінзбург, головний державний санітарний лікар Дніпропетровської області Валерій капшук, начальники управлінь та відділів охорони здоров’я міськвиконкомів, головні лікарі центральних районних та міських лікарень, головні санітарні лікарі міст та районів, вчені Дніпропетровської медакадемії.

«2010 рік став для нашої області особливою точкою відліку по багатьох параметрах, і в тому числі – у сфері медицини. За кожною цифрою тут стоїть життя і здоров'я людей. І спільне завдання влади та медиків, на чому неодноразово наголошував голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, – забезпечити максимально комфортні умови лікування наших громадян», - підкреслив перший заступник губернатора Вячеслав Задорожний.

Олександр Вілкул з перших днів своєї роботи визначив питання розвитку охорони здоров'я як один з пріоритетних у діяльності обласної влади і в роботі лікувально-профілактичних установ області. Особливу увагу губернатор приділяє стану первинної медико-санітарної допомоги в області, розвитку сімейної медицини, поліпшенню якості, доступності та ефективності медичної допомоги сільському населенню.

«Наше завдання – об’єднати сільську, міську, регіональну та столичну медицину в єдину систему. Зараз спеціалісти готують пакет базових законодавчих актів, що дозволять якісно реорганізувати сучасну медицину», - наголосив заступник Міністра охорони здоров’я Сергій Копитов.

Вячеслав Задорожний зазначив, що перед галуззю охорони здоров'я стоять пріоритети, визначені Президентом України Віктором Януковичем. «Передусім це поліпшення здоров'я населення, забезпечення рівного й справедливого доступу всіх громадян до медичних послуг, а також підвищення якості цих послуг. Все це є метою системи охорони здоров'я області», - наголосив він.

Наразі в регіоні проводиться матеріально-технічне оснащення лікувальних закладів первинної медико-санітарної допомоги. За рахунок місцевих бюджетів для цих установ придбано обладнання на 1,7 млн грн; проведено ремонти в 146 закладах на суму майже 5 млн грн. Також установи сімейної медицини отримали 52 одиниці автотранспорту.

Крім того, фінансування реанімаційних відділень обласних медзакладів було збільшено в середньому з 182 до 215 грн на 1 ліжко-день, а хірургічних – з 23 до 48 грн (для дорослих) та з 11 до 75 грн (для дітей).

Начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Гінзбург поставила перед лікарями пріоритетні завдання на 2011 рік. Зокрема, вона зазначила, що особливу увагу медики мають зосередити на профілактиці та лікуванні серцево-судинних захворювань. Адже вони є основною причиною смертності. «З метою зниження рівня смертності на базі обласного діагностичного центру відкрито спеціалізоване відділення інтервенційних методів лікування інфаркту міокарда та забезпечено його оснащення необхідним обладнанням», - наголосила Валентина Гінзбург. Це, за її словами, дозволило надавати ранню кардіохірургічну допомогу хворим з гострим інфарктом міокарда. Минулого року проведено понад 2 тисячі операцій серцево-судинної системи, з них - 113 - у дітей.

Підбиваючи підсумки засідання, Вячеслав Задорожний попередив присутніх, що на наступній колегії кожен головний лікар буде звітувати про виконання доручень губернатора, перш за все щодо покращення якості надання первинної медичної допомоги населенню області, встановлення архіваторів мови та навігації.  

 
ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых