--.-° --% 0мм

26 спортсменів із паралімпійських видів спорту Дніпропетровщини отримали стипендії Президента

12:00, 1 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

26 спортсменів із паралімпійських видів спорту Дніпропетровщини отримали стипендії ПрезидентаВідповідно до Указу Президента України «Про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерів» іменними стипендіями нагороджені 74 видатних українських спортсмени та їх тренери.  

Серед нагороджених – 26 представників Дніпропетровщини. Усі вони отримали стипендії у розмірі від 7 тис грн до 12 тис грн. Стипендії представляють собою щомісячну допомогу, що виплачується протягом року.

«На сьогоднішній день 46 спортсменів Дніпропетровщини готуються до виступу на XIII Паралімпійських іграх, що відбудуться у 2012 році в Лондоні. Тому така державна підтримка провідних спортсменів, стимулюватиме решту спортсменів на нові звершення», - зазначив начальник Управління у справах фізичної культури та спорту Олександр Пшеничников.

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул наголосив: «Ми створюємо усі належні умови для організації тренувального процесу паралімпійців на Дніпропетровщині. Минулого року на організацію розвитку фізичної культури і спорту серед спортсменів-інвалідів з обласного бюджету було виділено більше 3 млн грн. Але наше завдання – створити не тільки належні умови для тренування таких спортсменів. Наше завдання – зробити їх повсякденне життя максимально комфортним».

Керівництво області багато уваги приділяє створенню належних умов для людей з особливими потребами. Зокрема, губернатор дав розпорядження у 2011 році обладнати усі медичні заклади області пандусами.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых