--.-° --% 0мм

На комунальних підприємствах Дніпропетровщини запроваджуються енергозберігаючі технологiї

15:36, 24 фев 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул переконаний, що підвищення якості комунальних послуг для населення можна досягти лише через масштабну модернізацію житлово-комунального господарства області, яка наразі активно проходить на Дніпропетровщині з ініціативи та за підтримки обласної влади. Про це він заявив під час засідання колегії облдержадміністрації.  

На комунальних підприємствах Дніпропетровщини запроваджуються енергозберігаючі технологiї

У роботі колегії взяли участь голова обласної ради Євген Удод, начальник управління СБУ в області Володимир Верхогляд, начальник Головного управління МВС України в області Віктор Бабенко, начальник Головного управління МНС України в області Віктор Бутківський, голова Податкової адміністрації в області Сергій Шинкаренко, начальник Контрольно-ревізійного управління в області Руслан Качан, заступники голови та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, голови райдержадміністрацій, міські голови та інші.

Стратегічним завданням, на переконання голови облдержадміністрації, є зменшення енергозатратності підприємств житлово-комунального господарства шляхом модернізації котелень і тепломереж, насосних станцій і водопроводів. «Мова йде про масштабне запровадження енергозберігаючих технологій, яке обласна влада здійснює вже сьогодні в регіоні», - зазначив він. Прикладом цього є запровадження цього року на 7 з 13 насосних станціях Дніпропетровська автоматизованих систем управління, які дозволяють зменшити вдвічі споживання електроенергії. Також йдеться про установку нових котлів у котельнях міст і районів області, які дозволяють зменшити споживання природного газу на 15-30%.

Губернатор відзначив, що обласна влада стала системно вирішувати питання енергозбереження, яке не вирішувалося багато років. Проте, за його словами, заборгованість комунальних підприємств за спожиті енергоносії плани стримує їх модернізацію. «Тому серед головних пріоритетів розвитку області – жорсткий контроль щодо погашення заборгованості за спожиті природний газ та електроенергію», - наголосив Олександр Вілкул.

Губернатор звернувся до міських голів та голів райдержадміністрації з жорсткою вимогою забезпечити розрахунки за спожиті енергоносії і зазначив, що першочерговим завданням, поставленим Урядом, - забезпечити у лютому розрахунки за спожитий підприємствами теплоенергетики газ на рівні не нижче 75%.

Також він наголосив на недопущенні утворення нової заборгованості. Олександр Вілкул переконаний, що погашення заборгованості за енергоносії, доведення розрахунків за них до середнього рівня по країні і енергозбереження в комплексі дадуть потужний поштовх до покращення житлово-комунальних послуг та відчутного підвищення комфортності життя людей в містах і районах Дніпропетровщини.

Також на засіданні колегії облдержадміністрації вперше було запроваджено формат нової роботи. Йдеться про заслуховування звітів голів райдержадміністрацій та міських голів щодо соціально-економічного розвитку районів і міст області.

Першими свої звіти представили керівники Солонянського району і міста Марганця.

Губернатор поставив завдання голові Солонянської райдержадміністрації  Олександру Парубцю покращити розрахунки районних підприємств тепло- і водопостачання за спожиті енергоносії, звернув увагу на низький рівень забезпеченості жителів району дошкільними навчальними закладами та доручив збільшити видатки районних лікувальних закладів на медикаменти і харчування для ветеранів війни.

Водночас міському голові Марганця Олегу Бідняку крім доручень з погашення заборгованості за енергоносії та збільшення витрат у міських лікувальних закладах на харчування і медикаменти для ветеранів голова облдержадміністрації зауважив на низькій організації роботи зі створення ОСББ (торік із запланованих 14-ти ОСББ було створено тільки один) та покращенні виконання заходів міської екологічної програми, адже за підсумками минулого року вони були виконані лише наполовину.

Також під час колегії було розглянуто питання про стан роботи зі зверненнями громадян в області за підсумками 2010 року та вдосконалення відповідної роботи у 2011 році.

Зокрема, голова облдержадміністрації зазначив, що основним питанням, яке порушується у зверненнях громадян до всіх рівнів влади, пов’язане з проблемами комунального господарства. «А вирішення цих проблем знову-таки впирається у питання своєчасності розрахунків за енергоносії, без якого неможлива модернізація теплового і водопровідного господарств області», - підсумував він.

За результатами засідання колегії облдержадміністрації Олександр Вілкул дав ряд доручень: райдержадміністраціям розробити і подати на розгляд до облдержадміністрації стратегії соціально-економічного розвитку районів на період до 2012 року та на довгострокову перспективу до 2015 року, а також підготувати 2-3 пріоритетних інвестиційних проектів для включення їх до єдиного банку інвестиційних проектів області; з метою запобігання паводкам головам райдержадміністрацій та міським головам терміново перевірити стан водопровідних та дренажних систем; головам райдержадміністрацій та головам райрад провести всі підготовчі заходи до весняно-польових робіт у визначені терміни з урахуванням оптимізації посівних площ під технічні культури.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых