--.-° --% 0мм

У Дніпропетровську відкрито новий корпус обласної дитячої клінічної лікарні

14:40, 18 фев 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Дніпропетровську відкрито новий корпус обласної дитячої клінічної лікарніВ рамках створення Обласного центру матері та дитини голова обласної державної адміністрації Олександр Вілкул та Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова відкрили у Дніпропетровську новий корпус обласної дитячої клінічної лікарні. У заході також взяли участь голова обласної ради Євген Удод та міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко.  

«Ми створюємо потужний регіональний медічний заклад – Обласний центр матері та дитині. До його складу увійдуть дитяча обласна клінічна лікарня та новий перінатальний центр. Для створення перінатального центру ми обєднаємо міський пологовий будинок №2 на неонатальний центр. Для зручности пересування та перевозки пацієнтів всі будівлі будуть об’єднані спеціальними переходами. В Обласному центрі матері та дитини будуть працювати найкращі фахівці, він буде обладнаний всією необхідною медічною апаратура для надання допомоги вагітним жінкам, новонародженим та дітям віком до 18 років», - зазначив губернатор.
Олександр Вілкул підкреслив, що новозбудований корпус обласної дитячої клінічної лікарні забезпечений новим сучасним обладнанням і надаватиме медичну допомогу найвищої якості. Новий корпус значно покращить умови лікування та перебування маленьких пацієнтів.

Корпус лікарні має площу 7033 кв м. У ньому розміщуються три відділення: інфекційне, опікове та онкогематологічне. У спеціальних палатах діти зможуть перебувати разом з матерями. «Ми побудували медичний комплекс європейського рівня. Він обслуговуватиме дітей усієї області», - наголосив Олександр Вілкул. На будівництво нового корпусу з державного та обласного бюджетів витрачено 37,5 млн грн. На медичне обладнання, меблі та інвентар з обласного бюджету було виділено додатково ще 8,5 млн грн.

Це вже другий об’єкт, який влада відкриває в рамках створення Обласного медичного центру матері та дитини. Так, в жовтні 2010 року губернатор відкрив сучасне неонатальне відділення для надання медичної допомоги новонародженим. Тут створено комфортні палати для сумісного перебування матері та немовляти, відділеня обладнане сучасною медичною апаратурою. Кошти для цього було виділено в рамках виконання обласної програми «Здоров’я дітей та матерів на період до 2015 року»
Згодом неонатальне відділення буде розширено - для цих цілей планується провести реконструкцію будівлі дитячої поліклініки №1, розташованої поряд з пологовим будинком №2 та обласною дитячою клінічною лікарнею. Неонатальний центр зв’яжуть переходами з пологовим будинком, створивши єдиний перинатальний центр. Для його проектування передбачено 3,9 млн. грн. з обласного бюджету, будівництво планується фінансувати з держбюджету в рамках реалізації Національного Презідентського проекту «Нова якість охорони материнства та дитинства».

«Ми на практиці реалізуємо системні засади державної політики Президента України Віктора Януковича в медичній галузі. В державі розпочинається реалізація Національного проекту, яким передбачено створення перинатальних центрів в областях України протягом трьох років. Дніпропетровська область включена в першу чергу реалізації даного проекту. Ми стаємо прикладом якісної та сучасної системи охорони здоров’я» - підкреслив Олександр Вілкул.

ДОВІДКА:
На перших двох поверхах новозбудованого корпусу обласної дитячої клінічної лікарні розміщено інфекційно-боксоване відділення на 30 ліжок. Відділення призначене для лікування хворих дітей із гострими захворюваннями органів дихання, головного мозку, дітей раннього віку з різноманітними хворобами.

Особливістю відділення є лікування дітей, хворих на сепсис (важкий стан, що викликається потраплянням в кров і тканини збудників інфекції людини і токсинів. Характеризується запальним процесом не в якому-небудь окремому органі, а в усьому організмі). Також це відділення єдине в області, в якому будуть лікуватися діти, хворі на ВІЛ/СНІД. Також тут лікуються діти з хірургічною патологією та супутньою інфекційною патологією.
У відділенні є операційна, обладнана сучасною апаратурою. В ній передбачено розгортання діагностичної апаратури: УЗД-апаратів, пересувного рентгенапарату тощо. Це дозволить обстежувати хворих на місці, виключаючи розповсюдження інфекційних хвороб. Окрім того, в інфекційному відділенні також є кабінет для фізіолікування та інгаляторій.
На третьому поверсі розміщено опіковий центр.

Відділення розраховане на 20 ліжок і передбачає цілодобове перебування матерів з хворими дітьми. Палати оснащені сучасними функціональними ліжками з протипролежневими матрацами. Також у відділенні укомплектована власна операційна, обладнання якої дозволяє проводити складні шкіряно-пластичні втручання у дітей будь-якого віку.
Всі ці умови дозволять надавати допомогу дітям з опіками на рівні європейських стандартів.
На четвертому поверсі розгорнуте онкогематологічне відділення на 20 ліжок. Відділення має розвинуту діагностичну базу: ультразвукову апаратуру експертного класу, комп’ютерний та магнітно-резонансний томограф, цілодобово працюючі рентгендіагностичну та лабораторну служби.

Лікарня повністю укомплектована всіма необхідними медичними спеціалістами.

 

 

 

 

ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых