--.-° --% 0мм

На базі СК «Північне сяйво» пройшов XIV Кубок України з кульової стрільби «Рухома мішень»

09:36, 15 фев 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На базі СК «Північне сяйво» пройшов XIV Кубок України з кульової стрільби «Рухома мішень»Провідні стрілки країни, - чоловіки і жінки, - змагалися у двох вправах у стрільбі з пневматичної гвинтівки, а чоловіки ще й з малокаліберної.

Чотирнадцять років тому турнір розпочав свою ходу саме з чоловічих змагань у стрільбі з малокаліберної гвинтівки по кабану, що біжить. А років з п’ять тому у зв’язку із зростаючою популярністю стрільби з пістолету, як олімпійського виду спорту, до гвинтівочників приєдналися й пістолетники, до того ж юніори. Так і сталося, що тільки на цих змаганнях у початківців є змога побачити на власні очі, як здобувають медалі чемпіони, та ще й поспілкуватися з ними.

Оскільки до Кривого Рогу з’їхалися вершки «кабаністів», то й боротьба була запеклою. Так, у вправі МГ (малокаліберна гвинтівка) три учасники, котрі вийшли у призери, набрали однакову кількість очок, і тільки після двох перестрілок кримчанин В.Прянішніков став лідером змагань, а киянин Олександр Ульвак і північанин Олексій Виливаний поділили відповідно друге і третє місця.

Серед чоловіків у вправі ГП11А північанин заслужений майстер спорту Олександр Зіненко виборов друге місце, поступившись В.Прянішнікову.

А от серед жінок північанкам не було рівних. У вправах ГП11, ГП11А першість вибороли заслужений майстер спорту Вікторія Рибовалова, майстри спорту міжнародного класу Анастасія Савельєва, Валентина Гончарова, посівши відповідно перші місця.

Цікавою виявилася й боротьба юніорів, особливо у фінальній стрільбі. Вона проводилася між першою вісімкою за кваліфікацією. У дівчаток північанка Аліна Вербицька у першому старті посіла шосте місце, а у другому одинадцяте. Вербицька займається стрільбою три роки, минулого року виконала норматив майстра спорту. Щойно вона повернулася з Мюнхена, де брала вперше участь у міжнародних змаганнях, і показала непоганий результат. Там Аліна познайомилася з чемпіонкою Олімпіади­2004 Оленою Косевич, яка встановила новий рекорд світу. Її вміння зібратися і налаштуватися на перемогу плюс техніка стрільби слугують приміром юній північанці.

Винятковий інтерес у вболівальників виявив хлопчачий фінал ПП2. Хоча сьомим та восьмим до нього увійшли північанин Сашко Гагін та дніпетровчанин Алі Гасанов, та боротьба між ними розгорнулася за призове, третє місце. Протягом десяти фінальних пострілів вони по черзі випереджали один одного усього на одне очко. Фінал закінчили на рівних. А от у перестрілці наш Сашко вистрілив у дев’ятку, тоді як суперник потрапив майже у яблучко. Гагін став четвертим. За його словами, дуже важливо не схибити на першому і останньому пострілах. Так нині саме вони зіграли з ним злий жарт.

Загалом, як відзначили учасники і їх тренери, змагання пройшли на дуже високому рівні. ПівнГЗК зробив усе можливе, щоб створити гарні змагальні умови.

Наталя Величко


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых