--.-° --% 0мм

Губернатор Олександр Вілкул відкрив сучасний комплекс для навчання дітей з вадами слуху

13:08, 11 фев 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Согоднi Криворізька спеціалізована школа-інтернат для глухих дітей отримала новітню спеціалізовану апаратуру. Всю апаратуру вартістю 800 тис грн придбано за кошти обласного бюджету. Вони були виділені з ініціативи губернатора області Олександра Вілкула.

Губернатор Олександр Вілкул відкрив сучасний комплекс для навчання дітей з вадами слуху 

«Установлена апаратура дає можливість дітям розуміти мову вчителя, удосконалювати свою вимову, формувати мовлення, а також вивчати загальноосвітні предмети і навіть слухати музику і займатися танцями», - наголосив губернатор.

Зокрема, в школі-інтернаті були обладнані звукопідсилювальною спецапаратурою: три кабінети для індивідуальних занять, чотири початкових класи, музично-ритмічний та слуховий кабінети. Крім того, слуховий кабінет було обладнано інтерактивною дошкою та мультимедійним центром, що дозволить не тільки ознайомити учнів з новітніми технологіями в навчанні, але й сприятиме кращому сприйняттю ними навчального матеріалу. Адже діти з вадами слуху, за твердженням фахівців, «чують очима». Тобто краще сприймають інформацію візуально.

Також для навчального закладу був придбаний спеціальний прилад – аудіометр. Він встановлює рівень слуху дітей і складає аудіограму, за якою індивідуально добирається слуховий апарат. Наразі це єдиний подібний прилад у Кривому Розі і ним можуть скористуватися не тільки учні цього спеціального навчального закладу, але й усі мешканці міста й району, які мають вади слуху.

Олександр Вілкул переконаний, що наразі в Дніпропетровській області створена одна з найкращих в країні баз з реабілітації та навчання дітей, які мають особливі потреби. У тому числі, і дітей зі слабким слухом.

«Не випадково те, що нашу область часто вибирають в якості пілотного майданчику для введення різних інновацій», - наголосив він. Адже, за його словами, у Дніпропетровщини є досвід власних передових напрацювань та ініціатив щодо запровадження найсучасніших технологій.

ДОВІДКА

Криворізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат для глухих дітей заснований в 1939 році. Кількість учнів – 83 дитини. У школі створені всі умови для навчання, виховання та виявлення і розвитку творчого потенціалу і творчих здібностей учнів.
       
Головним завданням школи є:
- забезпечення прав дітей з вадами слуху на здобуття повної середньої освіти;
- розвиток природних здібностей і обдарувань, творчого мислення вихованців;
- здійснення їх допрофесійної підготовки;
- формування соціально адаптованої особистості.

Велика увага у 2010 році на Дніпропетровщині приділялась соціальному захисту дітей пільгових категорій та охороні прав дитинства.

На утримання закладів обласного підпорядкування було виділено 370 млн грн, що майже на 59 млн грн більше проти 2009 року. Було на 30% збільшено вартість утримання вихованців інтернатних закладів. Для оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають в обласних інтернатних закладах, з обласного бюджету витрачено близько 3,8 млн грн.

За рахунок коштів обласного бюджету на поточний, капітальний ремонт та реконструкцію закладів обласного підпорядкування у 2010 році було виділено
45,8 млн грн.

Зокрема, у 2010 році після реконструкції відкрито Дніпропетровську загальноосвітню школу-інтернат для дітей з вадами слуху, на яку область виділила майже 17 млн. грн. Ця школа-інтернат стала кращим в Україні навчальним закладом для дітей з особливими потребами.

Також в рамках програми створення сучасних навчальних та медичних центрів для дітей з особливими потребами було здійснені ремонти, зокрема у м.Кривому Розі.

На здійснення капітального ремонту шкільного водогону, покрівлі основної будівлі школи-інтернату та шкільної майстерні Криворізької спеціалізованої школи-інтернату для глухих дітей з обласного бюджету було виділено майже 400 тис грн.

На проведення капітальних і поточних ремонтів та придбання обладнання для Криворізької загальноосвітньої санаторної школи-інтернату №7 для дітей, хворих на сколіоз та Криворізької загальноосвітної санаторної школи-інтернату №5 для дітей з хронічними неспецифічними захворюваннями органів травлення обласна влада виділила 853 тисячі гривень.

 

 

 

 

 

 

 


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых