--.-° --% 0мм

На Кривий Ріг стрiмко наступають вiруси грипу В та A(H1N1)

10:08, 25 янв 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Кривий Ріг стрiмко наступають вiруси грипу В та A(H1N1)Поточний аналіз свідчить про поступове зростання захворюваності на грип після зимових канікул. За минулий тиждень, - з 17 по 23 сiчня, - захворюваність на грип та ГРВІ в Кривому Розі зросла на 8,3% (в Дніпропетровській області – на 13,1%), - епідпоріг перевищено. Смертельних випадків по місту немає, (по області – 1).

Більшість хворих складають діти віком до 17 років. Дитяча захворюваність зросла на 30,8% у порівнянні з попереднім тижнем.

У Кривому Розі налагоджений ефективний моніторинг за захворюваністю дітей на грип та гострі респіраторні інфекції, при необхідності вводяться обмежуючі заходи. Закриті на карантин два класи у середній школі № 23 Центрально-Міського району та 3-А клас у гімназії № 71 Жовтневого району. Державною санітарно-епідеміологічною службою вживаються найжорсткіші адміністративні заходи до керівників дитячих закладів, в яких не дотримуються оптимальні параметри мікроклімату.

Паралельна циркуляція вірусів грипу В та A(H1N1) є особливістю сезону 2010-2011рр., оскільки у сезоні 2009-2010рр., циркуляція вірусу грипу типу В була мало вираженою.

За даними щотижневого ВООЗ, активність грипу продовжує наростати на півночі та заході Європи, перевищено національні порогові значення у Ізраїлі, Ірландії, Люксембурзі, Нідерландах, Франції та Швейцарії, висока активність зареєстрована у Данії, Ірландії, Норвегії та Англії.

Управління охорони здоров’я та Криворізька міська СЕС продовжує слідкувати за розвитком епідемічної ситуації щодо грипу та ГРВІ та організовує відповідні заходи для захисту населення Кривого Рогу від наслідків епідемії.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых