Ціни на хліб соціальних сортів впродовж листопада-грудня 2010 року не зростали
Такі дані оприлюднило головне управління агропромислового розвитку облдержадміністрації та Державна інспекція з контролю за цінами в Дніпропетровській області.
Ціни на хліб соціальних сортів впродовж листопада-грудня 2010 року не зростали
Такі
дані оприлюднило головне управління агропромислового розвитку
облдержадміністрації та Державна інспекція з контролю за цінами в
Дніпропетровській області.
«Обласна влада контролює ситуацію на
споживчому ринку, в тому числі – на ринку хліба. На соціальний хліб
встановлено граничний рівень рентабельності. І спекуляцій тут бути не
може. Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул неодноразово
зустрічався з керівниками підприємств оптової і роздрібної торгівлі,
молокопереробних підприємств та директорами хлібозаводів щодо питань
цінової політики на продовольчому ринку області. Було досягнуто
домовленостей в тому, що ціна на хліб масового вжитку на
Дніпропетровщині залишиться стабільною», - підкреслив заступник голови
облдержадміністрації Олександр Любович.
Ціни на хліб з борошна
вищого ґатунку та на хліб, що випікається за складною рецептурою (з
додаванням патоки, гірчичної олії, кунжуту та інших подібних
інгредієнтів) протягом листопада-грудня 2010 року зросли на 5%. Причому
це сталося за рахунок подорожчання зазначених складових.
Заступник
губернатора також наголосив, що Дніпропетровщина повністю забезпечена
зерном. Потреба області в продовольчому зерні до початку жнив 2011 року
становить 130 тисяч тонн. Станом на 1 січня 2011 року в області
задекларовано майже 1 мільйон тонн зерна, в тому числі продовольчого –
понад 409 тисяч тонн, що більше ніж утричі покриває потребу.
Щомісячно
в регіоні виробляється 15 тисяч тонн хліба та хлібобулочних виробів.
Виробництво масових сортів хліба становить 30% від загального
виробництва, або 4,5 тисяч тонн на місяць.
З метою контролю за
ситуацією на споживчому ринку облдержадміністрацією запроваджено
постійний моніторинг цін на сировину, оптово-відпускні та роздрібні
ціни. Також діють розпорядження голови облдержадміністрації щодо
встановлення граничних рівнів рентабельності на продовольчі товари (на
борошно 1 та 2 ґатунку та житнє – 6%; на масові сорти хліба – хліб і
хлібобулочні вироби 1 та 2 ґатунку, суміш 1 та 2 ґатунків та житнього
борошна – 10%).
Довідково:
Населення Дніпропетровської
області забезпечують хлібом та хлібобулочними виробами 15 провідних
хлібопекарських підприємств регіону та 68 мініпекарень (91% і 9%
відповідно). Впродовж 2010 року в області вироблено майже 180 тисяч тонн
хліба та хлібобулочних виробів. На хлібозаводах області щодоби
випікається до 500 тонн всіх видів хліба та хлібобулочних виробів, в
тому числі:
|
тонн |
% |
хліб з борошна вищого гатунку |
64 |
12.8 |
Популярное
До Міжнародного дня захисту дітей у Кривому Розі відбулася виставка малюнків «Країна дитячих мрій»
17:39, 30 май 2024
Топ обсуждаемых
КОММЕНТАРИИ — 0