--.-° --% 0мм

Заборгованість з виплати зарплати на Дніпропетровщині зменшена на 74,2%

12:40, 15 янв 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Заборгованість з виплати зарплати на Дніпропетровщині зменшена на 74,2%В.о. голови Дніпропетровської облдержадміністрації В’ячеслав Задорожний за дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула провів нараду з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати.  

Під час наради В’ячеслав Задорожний наголосив: «Дніпропетровська область на сьогодні є лідером серед регіонів України за темпами погашення заборгованості з виплати заробітної плати. Цього року ця динаміка повинна не просто зберегтися – таке явище, як борги по зарплаті, повинно бути повністю ліквідоване».

Завдяки жорсткій позиції губернатора Олександра Вілкула, щоденному контролю з боку облдержадміністрації та обласної прокуратури  та контролюючих органів, у 2010 році було досягнуто суттєвого скорочення заборгованості.

Протягом квітня-грудня 2010 року на Дніпропетровщині заборгованість з виплати заробітної плати зменшена на 74,2% (66 млн грн). Майже втричі скорочено кількість підприємств-боржників.

На Дніпропетровщині повністю подолана заборгованість з виплати заробітної плати працівникам комунальних підприємств та бюджетних установ, які фінансуються з місцевих бюджетів.

Станом на 1 січня 2011 року борг з виплати заробітної плати в області становить 23 млн грн.. При цьому більша половина – 14, 5 млн. грн. - припадає на підприємства-банкрути (10 млн грн.) та неактивні підприємства (4,5 млн грн.). Борг  по економічно активних підприємствах – 8,5 млн грн..

Під час наради в.о. голови облдержадміністрації В’ячеслав Задорожний дав доручення мерам міст та головам райдержадміністрацій скласти графіки погашення заборгованості з виплати заробітної плати з врахуванням скорочення боргу у січні-лютому на 33,3% щомісячно з повною його ліквідацією до 1 квітня 2011 року.

ДОВІДКА: Станом на 1 січня 2011 року у 5 містах (м. Вільногірськ, м. Марганець, м. Новомосковськ, м. Синельникове, м. Тернівка) та 16 районах (Васильківський, Верхньодніпровський, Криворізький, Криничанський, Магдалинівський, Межівський, Петриківський, Петропавлівський, Покровський, Синельниківський, Солонянський, Софіївський, Томаківський, Царичанський, Широківський та Юр’ївський райони) заборгованість з виплати зарплати відсутня.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых