--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині триває національна кампанія з попередження насильства в сім’ї «Стоп насильству!»

15:57, 14 янв 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині триває національна кампанія з попередження насильства в сім’ї «Стоп насильству!»За минулий рік у 35 містах та районах Дніпропетровщини проведено 106 засідань з попередження насильства в сім’ї. Вони пройшли в рамках роботи Координаційної ради з питань сімейної, гендерної, демографічної політики, попередження насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми. Зазначена  Координаційна рада створена і діє при Дніпропетровській обласній державній адміністрації.

Упродовж 2010 року робота Координаційної ради проходила за активної участі Дніпропетровської міської громадської організації «Жіночий інформаційно-просвітницький центр» та обласної громадської організації «Промінь». Під час засідань розглядалися питання про зміни в законодавчій базі, про роботу з особами, які вчинили насильство в сім’ї, а також про взаємодію органів влади з питань сім’ї, дітей та молоді з органами внутрішніх справ та громадськістю задля попередження насильства в сім’ї.

«Перші навички толерантності (як, на жаль, і насильства), звісно ж, формуються насамперед у сім’ї. Тому саме з сім’ї закладається мирне і стабільне майбутнє всієї нашої країни, - підкреслила начальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Лілія Ковальова. - Адже мир та злагода – найголовніша цінність справжнього демократичного суспільства». Тож, переконана вона, лише поєднавши зусилля органів влади і громадськості, ми зможемо подолати цю проблему і зробити світ безпечним для нас усіх.

За інформацією управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації торік проінспектовано, в тому числі й на предмет проявів насильства у сім’ї, 4296 сімей, які опинились у складних життєвих обставинах. Зокрема, під соціальним супроводом центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перебувала 2081 сім’я. З них були зняті з соціального супроводу з позитивним результатом – 1109 сімей. Загалом у ході соціального супроводу таких сімей було надано понад 54 тис послуг.

Крім соціального супроводу сімей було проведено обласні акції: «Злагода в сім’ї – добробут у державі», «Привіт, малюк», «Ти – громадянин України», «Урок», якими були охоплені 1881 особа.

У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти гендерного насильства» управлінням у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації спільно з Дніпропетровською обласною громадською організацією «Жіночий міжнаціональній центр» у грудні 2010 року проведено круглий стіл «Молодь проти насильства».

Для виявлення насильства в сім’ї органи влади в справах сім’ї і молоді активно співпрацюють з правоохоронцями.

Так, минулого року до органів внутрішніх справ щодо насильства в сім’ї звернулося 8923 особи, в тому числі 8554 жінок та 369 чоловіків. Винесено 6821 офіційне попередження та 244 захисних приписів.

На обліку з приводу вчинення насильства в сім’ї перебувають 6792 особи, з них: у службі дільничних інспекторів 298 жінок, 6244 чоловіків; у кримінальній міліції у справах дітей – 30 дітей, 19 жінок та 201 чоловік.

У рамках участі Дніпропетровщини в національній кампанії «Стоп насильству!» на 2011 рік заплановано:

1. Проводити інформаційно-просвітницьку та роз’яснювальну роботу з питань запобігання насильства в сім’ї. В тому числі, тренінги та інтерактивні семінари в загальноосвітніх та вищих навчальних закладах.
2. Покращити роботу центрів соціально-психологічної допомоги та інших закладів для осіб, які перебувають у надзвичайних умовах, зокрема, постраждали від насильства.
3. Забезпечити потерпілим від насильства у сім’ї своєчасну і кваліфіковану допомогу юристів, психологів і медиків.
4. Активізувати роботу державних структур з громадськими організаціями, діяльність яких спрямовано на запобігання та протидію усіх форм насильства.
5. Провести в області щорічну Всеукраїнську акцію «16 днів проти гендерного насильства» з 25 листопада по 10 грудня.
      
Наразі в області діють телефони довіри для потерпілих від насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми:
- в органах внутрішніх справ: 756-54-10,
- в обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: 370-48-19.

Крім того, подібні телефони довіри діють у кожному місті та районі області.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых